set1.jpgset3.jpgset5.jpgset2.jpgset4.jpg

Suomen Ekotalojen kehittämä HEAT ON DEMAND -Hybridilämmitys

Useita vuosia sitten mietimme, miten lämmitysjärjestelmä saataisiin vähemmän energiaa kuluttavaksi ja energiatehokkaammaksi. Ongelmana oli se, että lämpöä pidetään valmiustilassa korkeassa lämmössä aina odottamassa, vaikka lämpöä ei tarvita lämmitykseen tai käyttöveteen. Varsinkin käyttöveden lämmittäminen varaajassa tuntui turhalta, koska vesitilaa lämmitetään korkeaan lämpöön, jotta lämmintä vettä saadaan esim. suihkulle, kun sitä tarvitaan.

Tästä keksimme, että vettä voitaisiin lämmittää vain silloin kun sitä käytetään. Tähän oli saatavilla erillisiä sähköisiä suoralämmittimiä, joiden teho säätyy elektronisesti, lämmittäen vain sillä teholla, joka on tarpeellista halutun lämmön tuottamiseksi. Nämä suoralämmittimet siis lämmittävät vain silloin, kun varaajan lämpö ei enää riitä kattamaan kaikkea lämmöntarvetta.

Heat On Demand - Ostoenergiaa vain tarvittaessa?

Järjestelmä ottaa vastaan ns. ilmaisenergian kun sitä on saatavilla ja käyttää ostoenergiaa vain kun sitä tarvitaan. Näin järjestelmä ei "käy tyhjäkäynnillä" turhaan. Järjestelmän hukkalämpö pienenee n. 40% ja varaajan energian vastaanotto lisääntyy jopa 50-100%.

Millä varaaja sitten lämpeää?

Uusiutuvalla energialla, eli auringolla tai puulla. Lisäksi järjestelmässä voidaan käyttää lämpöpumppuja tai muita lämmönlähteitä tarpeesta riippuen. Varaajan lämpötila voi vaihdella eri vuodenajan ja tuoton mukaan paljonkin 25-85 C asteen välillä.

Entä jos lähden reissuun talvella kun ei tule aurinkolämpöä?

Poissaollessa talvella varaajan lämpötila putoaa alemmas ja voi olla alimmillaan jopa 25 C astetta. Hukkalämpö varaajassa on lähes nolla, koska lämpötilaero huoneeseen on hyvin pieni. Säätimen lämpötilakäyrän voi laittaa yö-asentoon, jolloin talon lämpötilaa pudotetaan alemmas. Lattialämmön suoralämmitin antaa menoveteen tarvittaessa lisäenergiaa sähköllä 0-8kW teholla. Talo on erittäin vähän kuluttavassa tilassa ja kotiin lähtiessä lämpötilan voi nostaa normaaliksi internet-etäyhteydellä Sorel XHCC säätimestä.

 

Suomen Ekotalojen järjestelmän edut:

1. Oikein mitoitettu kokonaispaketti

2. Pienempi hukkalämpö varaajassa n. -40%

3. Tuotto auringosta ja takasta jopa +50-100%

4. Ohjaus yhdestä säätimestä, helppo käyttää

5. Helppo ja nopea ammattilaisen asentaa

6. Laadukkaat tarvikkeet, Made in EU

Copyright Suomen Ekotalot 2016