set1.jpgset5.jpgset2.jpgset4.jpgset3.jpg

RIKUTHERM HYBRIDI-varaaja

Markkinoiden ainoa muovivaraaja, joka toimii paineistetussa järjestelmässä!

Hyvin eristetty RikuTherm hybridivaraaja säilyttää lämmön pidempään ja hukkalämpö on paljon vähäisempää. Varaajien sisä- ja ulkokuori ovat muovia, joten varaaja on pitkäikäinen. Sisällä olevat vesikierukat ovat hyvin pitkiä verrattuna normaaliin varaajaan. Matalalämpöisessä varaajakäytössä laajempi pinta-ala on tarpeen riittävän lämmönsiirron aikaansaamiseksi. Normaalin varaajan kierukka ei ehdi isolla virtauksella lämmittämään vettä tarpeeksi.

Varaajat on suunniteltu niin, että ne mahtuvat hyvin normaalista ovesta sisään. Jopa 800 litran varaaja menee kapeasta aukosta, koska ulkokuoren saa purettua kolmeen osaan. Varaajia on saatavilla 300, 400, 600 ja 800 litran suuruisina.

Lämpökamerakuva, jossa RikuThermin varaaja on Suomen markkinajohtajavaraajan rinnalla 22 C asteisessa huoneessa. RikuThermin varaajan pintalämpötila on 22.5 C astetta, kun se markkinajohtajalla on 30 C astetta.

LATAA TÄSTÄ RIKUTHERM ESITE pdf

 

RT800 hybridivaraaja

Pitkät kierukat takaavat hyvän lämmönsiirron myös matalissa lämpötiloissa!

Muovisen varaajan energiatehokas rakenne ja optimaaliset kierukat uusiutuville energiamuodoille

 
Alla olevassa kuvassa esitetään varaajien jatkuva tehontarve ja tehohäviö vuorokaudessa. Ylempi käyrä on stantardivaraajan vastaava käyrä, jossa lämpöhukka on huomattavasti suurempaa.

RikuTherm varaajien tehonkulutus ja tehohäviö vuorokaudessa

Lämpöhäviövertailu näyttää päivinä lämpötilan muutoksen 90C asteesta 40C asteeseen, kun varaajaa ei käytetä. RikuTherm varaaja säilyttää lämmön yli 2 kertaa pidempään kuin stantardin mukainen varaaja. Lämpöhukka on pientä ja varsinkin nykyaikaisissa matalaenergiataloissa tällä on iso merkitys myös sisäilman lämpötilaan tilassa, jossa varaaja on.

RikuTherm varaajien ja stantardivaraajien lämpöhäviövertailu

Copyright Suomen Ekotalot 2016